Ibu Menyusu: Vitamin Terbaik untuk ibu dan anak

Ibu menyusu perlu mendapatkan nutrien penting yang seimbang sepanjang sesi penyusuan. Iyelah.. Kita makan bukan untuk kita seorang, untuk anak juga. Jadi, apa yang kita makan, anak pun dapat. Terutamanya apabila anak kita berumur 6 bulan ke bawah. Mereka bergantung khasiat dari ibu yang menyusukan.

Apabila menyusukan anak, perkara penting untuk meningkatkan kecergasan ibu dan mengekalkan susu ibu:

1. Banyakkan minum air ketika proses penyusuan. Ia baik untuk mengekalkan hidrasi dalam badan ibu.
2. Menjaga pemakanan yang seimbang. Pemakanan yang baik mesti ada pembahagian karbohidrat, protein dan serat.
3. Susu ibu akan maintain ada apabila proses penyusuan kerap berlaku. Ibu kerap menyusukan anak atau mengepam susu boleh memastikan supply susu sentiasa ada. Penyusuan susu ibu secara eksklusif harus dibiasakan.
4. Ibu juga perlu menjaga emosi. Bila keadaan emosi si ibu happy, susu juga mudah keluar.
5. Kesihatan ibu juga perlu di jaga. Apabila si ibu sihat, emosi pun happy, anak juga gembira. Lagipun, ibu yang kurang sihat mudah menjangkiti anak yang di susukan.

Ibu yang menyusu digalakkan untuk mendapatkan supplemen dan vitamin tambahan bagi mengekalkan kecergasan. Cadangan vitamin terbaik untuk ibu yang menyusu adalah:

1. Vitalea:
Multivitamin terbaik dari Shaklee ini mempunyai 12 vitamin dan 7 mineral penting. Ia berguna sebagai pemberi tenaga, kecergasan tubuh ibu dan menyalurkan nutrisi penting kepada anak melalui susu.

2. Vitamin C
Vitamin C meningkatkan imunisasi badan ibu dari penyakit dan membantu penyerapan iron dalam badan. Bila iron dapat diserap dalam badan, darah boleh membawa oksigen keseluruhan badan. Organ-organ badan pun boleh berfungsi dengan baik. Ibu menyusu yang demam juga akan cepat baik.

3. Bcompleks.
Bcomplex Shaklee sangat istimewa, ia mempunyai 8 komponen vitamin B dan asid folik. Ia menukar makanan kepada tenaga, dan menjadi vitamin ‘anti stress’. Sesuai untuk semua golongan terutama ibu menyusu dalam menjaga kesihatan badan dan kestabilan emosi.

4. Alfalfa.
Boleh bertindak sebagai milk-booster, selain melawan alahan dan mencuci hati, darah dan usus.

Anda akan mendapat 1001 kebaikan dari set yang dicadangkan ini. Impian untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun pasti tercapai dan anak-anak akan mendapat zat serta nutrien dari sumber terbaik – SUSU IBU.

Hubungi saya Ida
SMS dan Whatsapp 0193816167
email : ifaz_0212@yahoo.com
FB: Ida Ifaz

Ida Ifaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *