9 Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best

9 Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best

10 tahun bukan sekejap. Begitulah saya lalui dengan bisnes Shaklee. Bisnes ini banyak membantu saya dari segi kewangan keluarga. Antara sebab saya bertahan juga adalah kerana Komuniti Bisnes Shaklee yang super best.

Komuniti Bisnes Shaklee sejak 10 tahun

Apa yang Saya maksudkan komuniti bisnes Shaklee adalah kumpulan and individu yang sama-sama berjuang bersama dalam bisnes.

Termasuklah upline, downline, sideline serta management Shaklee. Bagi saya, selain dari mendapat pulangan lumayan dalam bisnes, mereka juga adalah motivasi saya untuk bertahan dalam Shaklee

Ini adalah 9 sebab mengapa ia Sangat Best:

1) Komuniti Bisnes Shaklee utamakan Ilmu

Untuk berjaya dalam apa juga bidang perlu ada ilmu. Itu sangat penting.

Upline dan sideline saya banyak anjurkan kelas-kelas ilmu yang bukan sahaja tentang bisnes, tetapi ilmu kesihatan, ilmu agama, ilmu kewangan dan pelbagai lagi.

2) Circle Komuniti Bisnes Shaklee sangat positif

Bisnes adalah sesuatu yang bukan mudah. Berada dalam circle yang positif sangat penting.

Saya bersyukur circle yang sangat-sangat positif. Apabila ada cabaran dan halangan, komuniti ini sangat membantu memberi semangat dan motivasi.

Ada masa kami sama-sama berkumpul, recharge semangat semula untuk capai impian masing-masing.

3) Sumbangan Bahan Marketing yang banyak dan percuma

Buat bisnes bersama group kami sangat best. Kita tidak rasa buat bisnes berseorangan.

Walaupun pihak HQ ada memberi bahan marketing, tetapi komuniti bisnes Shaklee tidak lokek berkongsi bahan marketing mereka kepada umum.

Walaupun bukan dari kumpulan sendiri.

Masing-masing saling menyokong walaupun membuat bisnes yang sama

Salah satu group Telegram komuniti bisnes Shaklee untuk semua menyumbang gambar dan poster

4) Menyokong membuat marketing bersama-sama

Komuniti bisnes shaklee saya banyak membuat aktiviti marketing yang menyokong sesama sendiri. Contohnya Projek #blogmegashaklee adalah projek membina blog marketing bersama-sama yang ditaja oleh Master Norita.

Blog setiap peserta perlu saling ada pautan peserta lain di dalam entri masing-masing. Ia akan membina satu rankaian backlink yang kuat.

Satu projek lagi yang saya sertai adalah Projek “Content-to-Content” (C2C) yang diasaskan oleh Master Lyna. Projek ini adalah komuniti membina video marketing Tiktok.

Setiap peserta projek ini perlu membuat video Tiktok setiap hari. Peserta dalam kumpulan perlu saling komen dan like setiap video rakan dalam kumpulan. Ia akan membantu video mendapat engangement.

5) Komuniti bisnes Shaklee meraikan kejayaan

Setiap kejayaan dalam Shaklee pasti diraikan oleh syarikat.

Banyak event penghargaan dibuat oleh syarikat. Namun begitu, kumpulan saya juga ada inisiatif meraikan kejayaan ahli kumpulan masing-masing dalam acara tertutup masing-masing.

Antara upline yang membuat event kepada ahlinya adalah Master Azrin. Kami diraikan penuh gilang gemilang dalam satu event Majlis Appreciation OSF Superstar di Selayang pada tahun 2022.

@idaifaz

Throwback appreciation event from one of my group, Osf. Founder OSF, master @azrin_mohd upline yang so humble yet lovely and caring.Rasa bertuah dapat jadi part of this team.Lets join us! #shaklee #shakleemalaysia #shakleetiktok

♬ original sound – Ida ifaz – Ida Ifaz | Fit & Success 💪

6) Coaching tanpa henti

Jika anda beginner dalam bisnes, anda tidak perlu risau join kami. Saya sangat bersyukur, kami ada kelas coaching online hampir setiap hari.

Pelbagai jenis ilmu dan motivasi dikongsikan secara percuma oleh para masters

Setiap hari ada kelas ilmu

7) Belajar terus daripada pakar

Background komuniti Shaklee adalah pelbagai. Ada suri rumah, ada cikgu, ada doktor, ada peguam, ada kerani, ada pensyarah, ada pekerja swasta.

Namun begitu, untuk mendapatkan info berkaitan kesihatan yang mantap, kumpulan kami tetap berusaha sediakan kelas yang disampaikan oleh pakar.

Kelas tersebut disampaikan oleh doktor berpengalaman dan ahli sains terkemuka di Malaysia.

Saya sangat bersyukur dapat menambah ilmu berkaitan kesihatan sebenar dari pakar

8) Komuniti Bisnes Mengadakan Contest

Selain coaching dan kelas, komuniti bisnes Shaklee juga banyak mengadakan contest. Contest yang diadakan menambah daya saing sesama kami.

Banyak juga upline yang mengadakan Cabutan Bertuah. Biasanya ia diadakan oleh upline setiap kumpulan. Hadiah cabutan bertuah juga ada yang premium sehingga mencecah ratusan ringgit.

Mendapat hadiah cabutan bertuah Vivix
Memdapat cabutan bertuah Collagen Shaklee bersama 3 sideline yang lain

9) Komuniti Bisnes Shaklee yang seronok travel bersama

Salah satu kelebihan bisnes Shaklee adalah mendapat hadiah pelancongan percuma. Alhamdulillah, saya layak untuk ke salah satu destinasi pelancongan iaitu ke Bangkok.

Pengalaman beberapa hari travel bersama group ke Bangkok memang tidak dapat saya lupa. Saya sangat enjoy travel bersama mereka.

Kenangan ini pasti saya kenang sampai bila-bila dan looking forward untuk dapat travel percuma lagi.

Bergambar di Bangkok bersama Presideng Shaklee Malaysia

Jom join komuniti Bisnes Shaklee kami

Jom join kami.

Anda akan rasa sangat seronok berada dalam komuniti ini. Bukan sahaja mendapat income tambahan dalam bisnes, tetapi boleh buat aktiviti bisnes dengan circle yang sama-sama menyokong untuk anda BERJAYA.

Boleh hubungi Ida Ifaz untuk info lanjut

Ida Ifaz

2 thoughts on “9 Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *