3 Kelebihan Kolagen Untuk Lutut dan Sendi

3 Kelebihan Kolagen Untuk Lutut dan Sendi

Apabila bercakap tentang suplemen sendi, glukosamin dan kondroitin adalah dua ubat yang biasa digunakan untuk memerangi sakit sendi. Tetapi ramai di antara kita mungkin tidak menyedari bahawa kolagen juga membantu menyokong sendi yang sihat di atas kulit yang cantik. Berikut adalah empat manfaat kolagen yang mengejutkan untuk kesihatan sendi.

1) KOLAGEN adalah seperti BATU BATA bagi bangunan untuk badan kita

Protein yang paling banyak terdapat dalam badan anda ialah KOLAGEN. Ia berperanan penting dalam memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung, seperti rawan, tulang, tendon dan ligamen.

Kolagen juga memberikan sokongan struktur kepada kulit, jadi kulit anda kelihatan muda, anjal dan bebas kedutan.

2) KOLAGEN meransang pertumbuhan rawan

Rawan adalah bahan bergetah padat yang menutupi hujung tulang dalam sendi. Lama kelamaan, tulang rawan hilang akibat penuaan dan pergerakan berulang. Akibatnya, tendon dan ligamen meregang, dan tulang bergesel antara satu sama lain, menyebabkan kesakitan.

Rawan tulang

KOLAGEN memberikan sokongan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu tulang rawan, serta melegakan keradangan dan kesakitan sendi.

Tingkatkan pengambilan KOLAGEN untuk badan anda, supaya anda boleh mengekalkan gaya hidup aktif dan mencapai matlamat kecergasan anda.

3) KOLAGEN memberi keselesaan dan menyokong sendi yang lemah

Kolagen jenis II terutamanya terdapat pada sendi, iaitu bahagian badan yang lebih terdedah kepada haus dan lusuh. Apabila memilih suplemen sendi, cari yang mengandungi KOLAGEN sebagai bahan aktif utama untuk menyokong keselesaan sendi, fleksibiliti dan mobiliti.

Ini amat bermanfaat jika anda mengalami ketidakselesaan dan kesakitan sendi, atlit, atau pesakit arthritis.

Terbukti berkesan dalam menyokong dan melindungi kesihatan sendi anda, kolagen kelihatan sebagai alternatif yang menjanjikan dan selamat untuk suplemen sendi biasa di luar sana.

Sumber : https://www.brandsworld.com.my/en/article-listing/4-surprising-benefits-of-collagen-for-joint-and-bone-health.html

Kolagen Shaklee bagus Untuk Lutut dan Sendi

KEISTIMEWAAN KOLAGEN SHAKLEE

Sumber Berkualiti Tinggi:
Pemilihan kolagen Shaklee, diekstrak dari Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) kerana keupayaannya untuk bertahan pada tekanan yang tinggi di bawah air, menjadikannya kolagen yang tahan lasak dan sumber kolagen yang berkualiti tinggi.


Penyerapan yang Lebih Baik:
Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah pada kira-kira 1,000 Dalton yang mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.


Bahan-bahan yang diperkaya:
Ditambah dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas dan Vitamin B2 serta B6 menyokong metabolisme tenaga, yang penting untuk penghasilan kolagen dalam sel.


Mudah dalam pek:
Bungkusan individu untuk penggunaan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.

TESTIMONI KOLAGEN SHAKLEE (VIDEO)

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Jom dapatkan KOLAGEN SHAKLEE untuk Sakit Lutut dan Sendi

Sekiranya anda berada di sekitar Kuantan, Balok, Pelindung, Indera Mahkota, Semambu saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Kuantan, Balok, Pelindung, Indera Mahkota, Semambu

Ida Ifaz
Email: idafadliza@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 019-3816167
COD Area: Kuantan, Balok, Pelindung, Indera Mahkota, Semambu

Ida Ifaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *